sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Paistamatta valmis mustikka-herkku

Pakastimessa on vieläkin mustikoita vaikka kuinka paljon ja kohta alkaa tulla jo uusia. Mustikoista pitää alkaa nyt hankkiutua eroon pika vauhtia. Onneksi uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli muutamakin mustikkainen ohje. Tähän mustikka-juustopiiraaseen tein täytteen lehden ohjeen mukaan, mutta pohjan tein digestive-kekseistä. Ja hyvää tuli!


Mustikka-juustopiiras


Pohja:

Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g margariinia

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 rasia (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
n. 8 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja

Tee ensimmäisenä pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään.

Hienonna keksit murskaksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi viimeiseksi pinnalle paksu, jäähtynyt kiisseli. Levitä varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti