sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lime pie vai caipiroska?



Ettei elämä muuttuisi turhan terveellisiksi vihanneksia ja hedelmiä syödessä, piti limeistä tehdä jotain epäterveelisempää. Kauhean puntaroinnin jälkeen hylkäsin ajatuksen kannullisesta caipiroskaa ja päädyin limepiirakkaan (kuka uskoo?). Olen tehnyt lime pien ennenkin, mutta eri reseptillä. Nyt oli kyllä niin helppo ohje, että melkein tuli ittekseen. Niin kuin meidän mummon ruuat aina!

Lime pie


200 g Digestive keksejä
75 g leivontamargariinia

4 munankeltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
3 limeä

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle. Pasta pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

Vatkaa täytteeseen munankeltuaiset ja kondensoitu maito. Raasta limeistä kuori ja purista mehu ja sekoita ne täytteeseen. Vatkaa hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista vielä n. 15 minuuttia.

Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai yön yli.

Koristele kermavaahdolla ja lime-viipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti