lauantai 17. lokakuuta 2015

Syntinen suklaapiiras





Synti. Miten ihana sana! Mieleen tulee heti jotain himottavan ihanaa... Kirkon tiedotusosastolla olis petrattavaa, kun yksi uskon peruskäsitteistä on muuttanut merkityksensä välteltävästä houkuttelevaksi.

Synti tuosta leipomuksesta nyt kuitenkin tuli mieleen. Siltikään sen syömisestä ei tullut yhtään syyllinen olo. Lopputulos on pelkästään i-ha-na! Herkku koostuu brownie-pohjasta, joka on kuorrutettu suklaakastikkeella, vaahtokarkeilla ja suolapähkinöillä. Eli brownien ja rocky roadin risteytys!

Syntinen suklaapiiras

175 g margariinia
3 dl sokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl siirappia
0,5 tl suolaa
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus 
1,5 dl kuohukermaa 
0,5 dl maitoa
0,5 dl siirappia
200 g leivontasuklaata

Suolapähkinöitä
Pieniä vaahtokarkkeja 
Suklaata rouhittuna 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon siirappi, kaakaojauhe ja suola. Lisää munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi jauhot. Paista n. 30 minuuttia. (Mun vuoka on mitoiltaan  33 x 22 cm.) Pohja saa jäädä mehevän kosteaksi.

Pohjan paistuessa valmista kuorrutus. Keitä kattilassa kerma, maito ja siirappi sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Nosta kattila liedeltä ja pilko sekaan suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa joukkoon. (Muutaman palan suklaalevystä säästin ja rouhin veitsellä piirakan pinnalle.) Kaada kuorrutus pohjalevyn päälle ja levitä reunoihin saakka.

Ripottele tahmean kuorrutteen päälle suklaarouhetta, suolapähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Painele varovasti, jotta tarttuvat kiinni. Anna jähmettyä hetken aikaa ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti