lauantai 26. joulukuuta 2015

Porkkanahummus



Juuri joulun alla tein porkkanahummusta levitteeksi patongin kanssa. Kun sitä oli vielä niin paljon jäljellä, nostin sen tarjolle myös joulupöytään. Kun raaka-aineena on porkkanaa ja herneitä, eikös ne sovi ihan mukavasti myös suomalaiseen jouluun? Ainakin se teki kauppansa myös joululimpun kanssa.

Porkkanahummus

2 isoa porkkanaa
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
Juustokuminaa
Mustapippuria

Kuori porkkanat. Paloittele ne ja keitä kypsäksi. Valuta kikherneet ja ja kuori ja pilko valkosipulin kynsi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.

Porkkanahummus toimii levitteenä ja myös dippinä. Oli kyllä tosi hyvää tuoreen patongin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti