maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sitruunainen juustokakku


Mikähän siinä on, että sitruuna tuntuu kuuluvan kevääseen; vappuun ja pääsiäiseen, vaikka eihän se meillä kasva, olkoot vuodenaika mikä tahansa. Mutta kyllähän sen värikin on niin pirteän raikas, että mikäs siinä, antaa olla vaan keväthedelmä.


Sitruunajuustokakku

200 g Digestive keksejä
75 g margariinia

200 g sitruuna tuorejuustoa
2,5 dl creme vanillaa
2 rkl sitruunan mehua
4 liivatelehteä

Sulata margariini ja murskaa sillä välin keksit. Sekoita keskenään ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Vatkaa Creme Vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta sitruunan mehulla (ja halutessasi lisää sokeria). Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta pieni tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli (tai vähintään 4 tuntia). Koristele haluamallasi tavalla.

Helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti