sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Uusi yritys: lisää pataleipää




Viimeksi pataleivän paistoaika jäi aamunälässä vähän vajaaksi. Nyt tähtäsin tuoreen rapsakan leivän iltapalalle. Ajattelin, että illalla aikataulun kanssa ei ole niin justiinsa ja maltetaan paremmin odottaa. Ja hyvä tuli!

Pataleipä siemenillä

4 dl kädenlämpöistä vettä
4 g hiivaa (ison herneen kokoinen kökkö)
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä
5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Lisää grahamjauhot ja siemenet. Lisää vehnäjauhot. Peitä kulho tiukasti muovikelmulla ja jätä taikina kohoamaan n. 12 tunniksi.

Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja pyöräytä se kulhossa ympäri. Anna kohota vielä puoli tuntia. Lämmitä sillä välin uuni. Laita pata kylmään uuniin ja lämmitä 200 asteeseen. Sivele vuoka öljyllä ja kippaa taikina kuumaan vuokaan. Paista 30 minuuttia ja ota kansi pois. Paista ilman kantta vielä 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti