sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Makeaa pizzaa

Ihana, rentouttava viikonloppu alkaa olla takana. Puolet perheestä on remunnut maailmalla ja Eemelin kanssa saatiin viettää leppoisa aikatauluton kotiviikonloppu. Yhdessä on luettu, katsottu elokuva, käyty kesäteatterissa, jahdattu ulkosalla Pokemoneja ja herkuteltu!



Järvenpään kesäteatterissa oli lauantaina viimeiset esitykset Peppi Pitkätossua ja kun sää näytti aamupäivällä lupaavalta, lähdettiin ex-tempore paikalle. Eemeli vähän epäili, että Peppi olisi liian lapsellinen niin isolle pojalle, mutta tykkäsi sitten kuitenkin. Ihan liian harvoin on tullut vietyä lapsia teatteriin, tai suoraan sanoen harvoin tulee nykyään käytyä itsekään.

Tarina oli tuttua Peppiä ja Huvikummun lavastus hauskan kotikutoinen niin kuin pikkukaupungin kesäteatterissa kuuluukin. Mutta mä niin tykkäsin siitä Herra Tossavaisesta! Apinalla ei ollut yhtäkään vuorosanaa, mutta sen ilmeet ja kehonkieli oli kyllä ihan parasta! Myös pojat ilmoittivat kotimatkalla suosikkinsa olleen Herra Tossavainen, joten kyllä siinä apinassa jotain taikaa oli!


Illalla tehtiin Eemelin kanssa pizzoja. Viime kesänä maistettiin Espanjassa Nutella-pizzaa ja siitä saakka on kytenyt ajatus, että makeaa pizzaa pitäisi kokeilla itsekin tehdä. Nyt päätettiin tehdä ruuaksi muutama suolainen pikkupizza ja sitten lopusta taikinasta makea versio. Ja kun me tykätään ihan eri täytteistä, tehtiin loppujen lopuksi 4 erilaista suolaista pizzaa ja 2 erilaista makeaa. Taikinan kokoa voi muokata sen mukaan, montako pizzaa haluaa tehdä.


Pizzataikina (6 pikkupizzaa)

2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopussa öljy. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia.

Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli soikeita pizzapohjia.

Jos teet suolaisia pizzoja, päällystä pohjat haluamallasi täytteillä ja paista 230 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Makeat pizzat:

1)
Nutellaa
Banaania
Kinuskikastiketta
Suklaarouhetta

Tai

2)
Nutellaa
Tuoreita marjoja
Pistaasipähkinöitä

Jos teet makeita pizzoja, paista pelkkiä pohjia 230 asteessa n. 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki.

1) Levitä päälle Nutellaa. Lado pinnalle banaaniviipaleota. Valuta kinuskikastiketta raidoiksi ja ripottele pinnalle suklaarouhetta.

2) Levitä päälle Nutellaa. Ripottele pinnalle reilusti marjoja ja koristele pistaasipähkinöillä.

Molemmat oli mun mielestä ihan älyttömän hyviä! Lapsen makuun upposi paremmin banaani-versio.

6 kommenttia:

  1. Vitsi ihailin noiden makeiden pizzojen kuvia instassa. :) Näitä pakko testata, koska Rossonkin makea pizza karamellisoiduilla ompuilla ja jädellä on ihanaa. Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kyllä sekä näyttää että maistuu ihanalta! Kivaa viikkoa myös sulle Tiia 😊

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Olivat myös herkullisen makuisia 😊 Kannatti kokeilla tuota Nutella-pizzaa, vaikka se kummalliselta kuulostaakin. Sitä paitsi oma tekemä oli vielä parempaa kuin Espanjassa syöty 👍❤️

      Poista
  3. Makeat pizzat on mulle ihan uutta mutta makeanystävänä maistuisi varmaan☺Hyviltä ainakin näyttää.Kiva viikonloppu teillä ollut Eemelin kanssa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mä tykkäsin kyllä. Ja Nutellaa rakastavat pojat taisi tykätä vielä enemmän 😋

      Poista