keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Vegaanin suklaamoussekakku


Nyt alan ihan justiinsa saada tarpeekseni näistä vegaani leipomuksista. Lihaa en kaipaisi, mutta tulisi ikävä juustoa, kermaa ja munia. Hyvä kuitenkin huomata, että myös ilman niitä saa halutessaan aikaiseksi herkullisia leivonnaisia.

Ennen sunnuntain juhlia olin heittänyt itselleni haasteen; tavoite oli saada aikaiseksi herkku, joka kävisi sekä laktoosittomaan, gluteenittomaan että vegaaniseen ruokavalioon. Loppujen lopuksi toteutus olikin yllättävän helppo!



Suklaamoussekakku (vegaani)

Pohja:
200 g Gluteenittomia Digestive-keksejä
100 g kasvimargariinia 

Täyte:
4 dl Alpro vispiä
250 g maidotonta tummaa suklaata
0,5 dl sokeria

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Tasoita, mutta älä tiivistä liikaa, ettei pohjasta tule liian kova.

Vatkaa Alpro Vispi vaahdoksi. Paloittele ja sulata suklaa mikrossa. Lisää sulanut suklaa Vispi-vaahtoon ja mausta sokerilla. Kaada suklaavaahto vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin. Anna jähmettyä yön yli. Irrota kakku varoen vuoasta ja siisti reunat tarvittaessa. Koristele.

Mä vatkasin alun perin tuota Alpro Vispiä 6 dl, mutta siitä tuli niin paljon vaahtoa, ettei se mahtunut edes kakkuvuokaan. Yli jääneestä suklaavaahdosta tein hätävaraksi pikkuvuokaan toisen kakun. Siihen ei kuitenkaan riittänyt gluteenittomia keksejä, niin tein pohjan suklaa-Dominoista. Molemmat versiot oli tosi herkkuja ja keräsivät kiitoksia syöjiltä.

Pikkukakku syötiin siskon ja äidin kanssa lohdukkeeksi, kun ei sieniretkellä löytynyt yhtäkään kanttarellia. Mustikoita ja vadelmia olikin kyllä sitten ihan hurjasti! Niillä olikin hyvä koristella kakku kotiin palatessa. Eikä reunojen siistimiselläkään ollut mitään väliä, kun kaipasin lohturuokaa!





4 kommenttia:

  1. Tuollaista voisikin tehdä poitsun niin synttäreille kun isommat lapset vegaaneja, kiitos❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin hyvää, että maistuu hyvin muillekin kuin vegaaneille. Sopii siis hyvin synttäreillekin 👌

      Poista