tiistai 6. syyskuuta 2016

Kaura-omenapaistos de luxe



Kaura-omenapaistos on varmaan kaikille tuttu syksyn omenaherkku. Astetta paremmin siitä saa lisäämällä joukkoon vaahtokarkkeja!

6 isoa omenaa
1 tl kanelia
5 tl sokeria

Kauraseos:
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl mini-vaahtokarkkeja

Pese omenat ja poista kodat. Lohko omenat ja laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle kaneli ja sokeri sekä vaahtokarkit.

Sulata margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Levitä omenoiden päälle. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Paistos on hyvää ihan sellaisenaankin, mutta sopii hyvin myös vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Nam nam!



3 kommenttia:

  1. Jestas miten herkullista, tässä on yksi lempijälkkäreistä jo lapsuudesta, mutta enpä ole ikinä hoksannut laittaa mukaan vaahtiksia. Kiitos kivasta reseptistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli tosi hyvää! Vaahtikset kyllä suli joukkoon täysin, mutta antoi ihanan karamellista lisämakua 😊

      Poista
  2. Aika moni on vissiin tehnyt tuollaista. Tässä muodossa omena maistuisi minullekin =).

    VastaaPoista