lauantai 8. heinäkuuta 2017

Liikunnaniloa etsimässä ja detox-juomaa

Sieltä se aurinkoisena saapui: loma, part II! Jihuu! Mun täytyy kyllä sanoa, että ehkä tuo eilen alkanut lämpö on melkein parempi kuin loma, jos valita pitäisi, mutta onneksi ei tarvi. Otan molemmat ilolla vastaan!


Melkein puoli vuotta hukassa ollut liikunnan ilo on aiheuttanut sen, että paino on noussut huimaa vauhtia. Ja mistä lie johtuu, kaikki on keskittynyt yhteen ainokaiseen kohtaan: suoraan vatsaan. Siihen on kasvanut tunnistamaton möhkäle, joka olemukseltaan muistuttaa etäisesti joulukinkkua. Bikinikunnosta ei siis ole tietoakaan. Mutta toisaalta päätin, että hyvä kokea tämäkin; nyt on helmpompi ymmärtää painonsa kanssa tuskailijoita, kun itse ei ole koskaan tarvinut. Niin, todellakin; nyt vaaka huitelee samoissa lukemissa kuin aiemmin vain synnytyksen lähestyessä. Vielä olis 3 kg vajaa synnytyspäivä... En ole ihan varma itkettäiskö vai naurattaisko, mutta valitsen mieluummin naurun :D


Helppo mun oikeastaan nyt on nauraa. Olen vihdoin päässyt liikkeelle välilevyn repeämäni kanssa ja usko on vahva, että painokin palautuu pikku hiljaa ennalleen. Liikkuminen on vielä rauhallista ja tunnustelevaa. Alussa tein selälle hallaa hölmöilemällä zumban ja kahvakuulan kanssa. Ne ei olleet ihan parhaat valinnat toipilasaikaan! Ja sitten kipu aiheutti pelon, enkä uskaltanut tehdä oikein mitään.


Kun kipu alkoi uudelleen viedä yöunet, enkä halunnut enää palata kipulääkkeisiin, oli otettava muut konstit käyttöön. Uskoin vihdoin, ettei tästä itsekseen parannuta ja varasin fysiatrin lähetteellä ajan osteopaatille. Ja sieltä se sitten löytyi: ratkaisu! Fysioterapian, osteopatian ja akupunktion ansiosta hajonnutta välilevyä ympäröivien lihasten jumit on alkaneet pikkuhiljaa laueta. Käsittely on kyllä aiheuttanut melkoista hampaiden kirestelyä ja tuskaista puhinaa, mutta ei haittaa, kun joka kerta olen tuntenut vointini vähän parammaksi. Ja tällä hetkellä huomattavasti paremmaksi, kuin ennen ensimmäistä käyntiä. Olen kiitollinen!!! Ja nolo, etten hakeutunut hoitoon jo aiemmin, vaikka lääkäri niin määräsi.


Fysioterapeutilta olen saanut myös hyviä kotihoito-ohjeita niin liikkumiseen, venytyksiin kuin paikallaan oloonkin. Kun olo on nyt niin paljon parempi, tuntuu virtaa ja motivaatiota riittävän liikkumiseenkin ihan eri tavalla. I'm so happy! Kadonneen liikunnan ilon pikkuhiljaa palautuessa, tekee mieli sulattaa myös nuo kertyneet liikakilot. Loman aikana voi olla hankalaa vastustaa  grilliherkkuja ja jäätelöä, mutta onneksi kevyitäkin valintoja on aika helppo tehdä. Ja lisävauhtia rasvanpolttoon voi antaa terveellisillä juomilla, kuten tällä:

Kurkku-sitruuna detox-juoma yhdelle

1/2 kurkku
1/2 sitruuna
1/2 banaani
Mintunlehtiä
Jääpaloja

Kaikki ainekset laitetaan blenderiin ja surautetaan tasaiseksi. Tarvittaessa voi lisätä vähän vettä, jos haluaa nestemäisemmän juoman. Terveellisyyden lisäksi tämä on vielä hyvääkin, kun banaani tuo juomaan vähän makeutta. Niin, banaania lisäsin siis ihan vaan makeutensa takia, mutta kurkusta saa kuituja ja se toimii nestettä poistavana diureettina, sitruuna puhdistaa kehoa kuona-aineista ja edistää aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa ja minttu auttaa ruuansulatusta. Ei siis ollenkaan hullumpi yhdistelmä, vai mitä :)


10 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä toi juoma! :P Mulla on kans vähän ollut liikunnan ilo kadoksissa kun elämä on ollut niin stressin täyteistä muutenkin. Noh, kyllä tää varmaan tästä - pikkuhiljaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa on ihan hyvä. Sen mukaan edetään, mikä itsestä tuntuu hyvältä :) Toi juoma on kyllä hyvää; banaani pehmentää mukavasti sitruunan kirpeyttä! Mä tykkään, mutta mies ei. Taitaa maistua liian terveelliseltä :D

      Poista
  2. Oikea tehojuoma!
    Ihanaa kun pääset taas liikkumaan selkävaivojen jälkeen ja Suomen suvikin näyttää paremmalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Tällä hetkellä kaikki on paremmin kuin hyvin: aurinko paistaa ja elämä hymyilee ❤️

      Poista
  3. Kiva kuulla, että olet nyt hyvässä vaiheessa. Kuulostaa hyvältä, että voit paremmin ja jaksat liikkua. Iloa liikkumiseen ja aurinkoisia lomapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olo on nyt hyvä ja aurinkoiset päivät oikein houkuttelee ulos ja liikkeelle. Olen tosi iloinen!

      Poista
  4. Tiedän tunteen! Täälläkin on tullut todettua vatsamakkaran kasvu ja se, että vaatteet on totisesti kutistuneet kaapissa!!
    Tuota kurkkujuttua kokeilen varmasti ja pitää vain potkia itseään liikkeelle!
    Kiitos tuosta ohjeesta ja aurinkoisia hetkiä viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan muutoksen mielialassa heti, kun olen päässyt liikkeelle. Joitain asioita osaa arvostaa vasta kun sen menettää! Kannattaa potkia itsensä liikkeelle, se maksaa kyllä itsensä takaisin 👍

      Poista
  5. Liikkumisen iloa ja kippis löytyneelle innolle. Lisäisinitse vielä tuohon juomaan palan tuoretta inkivääriä. Tekee hyvää nivelille ja kipeälle selälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääriä minäkin ajattelin, mutta kun ei kaapissa ollut... Olisi varmaan hyvä lisä! Kippis!

      Poista